Sökes: En stark rygg.

Idag har det vait ”Stora duschar-dagen” för Lukas. Han har tydligen ätit en himla massa grönsaker, päron och annat lösande de senaste dagarna, för jag hittade en illaluktande liten pojke i sin säng i morses. Blä! Vid sådana tillfällen är man extra glad över att handikappanpassningen är färdig, för nu går det lätt att duscha honom. Det behövdes verkligen, vill jag lova.  Efter duschen var det dags för frukost. När Lukas hade tagit några bitar stånkade han lite och sedan spred sig en frän odör i rummet. Typiskt! Det var bara att avbryta frukosten och slänga in honom i duschen igen. När man har Angelmans syndrom har man en näst intill sjuklig fascination för vatten, så Lukas var inte direkt missnöjd med detta. Tvärt om! Han skrattade och tjoade hela tiden och tyckte att det var toppen. Tyvärr är det en riktig sorg för honom när jag säger att det är färdigt och gör slut-tecknet. Han blir lika ledsen varje gång. Man tycker att han borde ha förstått vid det här laget att det inte dröjer så länge innan han får duscha igen, han gör det ju ändå varje kväll. Denna kvällen var inget undantag, så efter kvällsmaten var det dags för den sedvanliga kvällsduschen. Det är viktigt med rutiner för vår lille gosse.

Vi har haft en period då vi försökt tänja Lukas fotleder, men av olika anledningar var det länge sedan vi gjorde det senast. Innan vi satte igång brukade vi smörja hans fötter och ben med en salva som finns i en rund burk. För att distrahera Lukas, som inte alls är så förtjust i att vi tänjer fötterna, har vi gett honom burkens lock att tugga på. Idag, efter dusch nr 3, tänkte jag smörja in det lilla vattendjuret så han inte torkar ut. Jag gav honom burklocket och han började gapskratta. Vad tror ni han gjorde sedan? Jo, han sträckte fram foten. Han hade minsann järnkoll på vad det var för lock han hade fått. Smart kille! Ibland förvånar han oss verkligen!

Det är inte det lättaste att lyfta Lukas nu när man har en stor ”medicinboll” under tröjan…  Foglossningar gör det inte direkt lättare. Det blir många lyft, speciellt när han duschar så mycket och det känns allt att han väger sina 20kg. Tur att han inte är tyngre! När bebisen är ute ska jag verkligen försöka göra något åt min svaga rygg, för jag kommer behöva den även i framtiden. Helst av allt skulle jag vilja beställa en ny på postorder för 199kr eller nåt, men jag inser att det inte är så lätt. 

Nu är det dags att försöka inta horisontalläge, men av någon konstig anledning lyckar jag alltid fastna antingen här eller framför tv-n. Märkligt… Först ska jag dock slänga i en tvätt i maskinen. Tror inte de andra i föräldragruppen på mvc uppskattar om jag kommer utan byxor i morgon. Man vill ju inte riskera att någon börjar föda i ren förskräckelse 😉

God natt!

~ av angelmamman på 07 april 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: