Invigt altanen

Vi flyttade in i vårt hus i september 2010. Det dröjde ju inte så länge innan snön kom, och sedan dess har det ju varit vinter nästan hela tiden. Nu är i alla fall våren här ordentligt och idag passade jag och sambon på att inviga altanen. Vi hade dagen till ära ställt ut utemöblerna, och sedan njöt vi av varsin skål med citronfromage. Solen sken så pass att vi fick fälla ut markisen. Härligt! Vi satt där och filosoferade över vart vi ska sätta bärbuskar, om vi ska fylla igen dammen eller inte och vilka blommor som egentligen finns i våra rabatter. Ingen av oss är några direkta trädgårdsfantaster, men visst blir man lite sugen nu när man har en egen tomt. Snart börjar det väl bli dags att plocka fram Evert. Det är vår självgående gräsklippare, en riktig liten toppenapparat som följde med i husköpet. Det passar verkligen oss slöfockar 😉

Eftersom det har varit så härligt väder idag har vi även varit ute och promenerat lite. Jag är inte så snabb nu, pga min jättemage och mina ömma höfter, men det var ändå skönt att vara ute lite. På förmiddagen gick vi en promenad via affären. Då satt Lukas i sin rullstol och såg cool ut. Han hade ett par svarta solglasögon på sig och han dem faktisk sitta på hela vägen. På kvällen tog vi en promenad till, men då fick Lukas gå i sin NF Walker. Gå är nog egentligen fel ord, han springer för det mesta 🙂 Fullt ös! Han var superduktig och vi tog en lite längre tur än vanligt. Han kroknade lite på slutet, men när vi närmade oss vårt hus kom energin tillbaka. Han vet minsann vart han bor och han blir alltid glad när vi kommer hem. Idag orkade han t o m ta en tur runt huset i Walkern. Han tittade väldigt intresserat på dammen, och om han hade varit nere på marken hade han krypit dit på nolltid. Personer med Angelmans syndrom har en väldig dragning till vatten, och det är just därför vi funderar på att ta bort dammen. Det vore skönt om Lukas kunde leka på gräsmattan utan att man behöver fiska upp honom ur vattnet stup i kvarten. Dessutom är vi för lata för att hålla i ordning på den… En sandlåda kanske det får bli istället, eller ett trädgårdsland.

Nu låter det som om Lukas äntligen har somnat. Hans pappa kom hem från sin skidresa i går, och på kvällen ville Lukas absolut inte sova. Han ville säkert vara med Håkan istället. Klockan 2 gav han upp och somnade. Idag var det lite samma stil. Han ville nog verkligen vara säker på att pappa var hemma fortfarande. De har förövrigt gosat långa stunder i sängen idag. Lukas älskar verkligen att gosa och kramas. Om man sjunger hans favoritsånger för honom när man nattar honom på kvällen händer det ofta att han kryper upp och lägger sig på en. Han vill vara så nära som möjligt. Helst skulle han nog krypa in under huden på en. Gosig är bara förnamnet!

Näsan bråkar, så nu ska jag sluta skriva och i stället gå och leta reda på lite nässpray. Ska bli så skönt när förkylningen är över och bebisen är ute, för det är få saker som gör mig så irriterad som en täppt näsa. I alla fall när det gäller min egen kropp. Visst har jag andra problem, som att jag t ex ofta får inflammationer i hjärtsäcken vid fysisk ansträngning. Det äter jag medicin mot konstant sedan åtta år tillbaka och även fast jag har riktigt ont när är sjuk kan jag hantera det. Visst, det är frustrerande, men nästäppa gör mig helt galen på ett annat sätt. Jag blir sur, tvär och får panikkänslor. Så har det varit sedan jag var liten. Bäst att leta reda på sprayen innan jag blir knäpp. 

God natt!

~ av angelmamman på 10 april 2011.

2 svar to “Invigt altanen”

  1. Hej, det låter som ni har haft en riktigt bra helg,
    vi har gått tipspromenaden uppe i Rankås, det hade torkat upp ordentligt. Ja, det har verkligen varit en härlig dag idag.
    kram

  2. Jag glömde att nässprayen och turkiskpepparshoten och alvedon har varit nödvändiga för mig hela helgen,förbaskade förkylning som inte ger sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: