Vaken men sliten

När jag kom in till Lukas vid 11:20 satt han i alla fall upp i sängen. Vi gosade en stund och sjöng ”Har du sett min lilla katt” minst 10 gånger. En riktig höjdarlåt enligt Lukas. Tempen var fortfarande hög, 38,6. Eftersom han ändå verkade vara på gott humör väntar vi lite med alvedonen.

Den sena frukosten ratade han fullkomligt, och inte ens mutorna var någt att ha. Han brukar annars aldrig säga nej till vare sig bullar, chokladkaka eller banan. Det enda han ville ha var solhavre. Han drack nog minst 4 muggar = över ½ liter. Tillslut gick han även med på att äta några Ahlgrens bilar. Den här frukosten var kanske närmast en dietists mardröm, men huvudsaken är att han slipper bli inlagd med dropp. Läkarna har sagt att solhavre innehåller mer näring än dropp, så även om han bara dricker det är det bra nog.

Jag har bestämt mig för att vi väntar med sjukhusbesöket tills i morgon. Av erfarenhet vet vi att CRP-värdet troligtvis inte kommer visa något eftersom det är ett värde som släpar efter. I går mådde han bra över halva dagen, så troligtvis kommer inte det värdet visa speciellt mycket. Samma sak gäller för urinodlingen. Vi har lämnat tidiga urinodlingar förut, och de brukar inte visa något anmärkningsvärt. Det har hänt flera gånger att han har haft urinvägsinfektion trots att den tidiga stickan eller odlingen inte visat något speciellt. Några dagar senare har han blivit mycket sämre och då har det varit UVI trots att läkarna några dagar tidigare uteslöt det. Om vi väntar tills i morgon borde både CRP-t och urinstickan ge ett tydligare resultat.

Nu ska vi klä på oss och ta en promenad till apoteket. Tur att det bara är ca 5 minuters gångväg dit! Mina fogar vill nämligen inte att jag går mer än vad som är absolut nödvändigt. Känner mig som en gammal linkande tant. Det ska bli så skönt när bebisen har tittat ut och kroppen börjar bete sig lite mer normalt igen!!!

~ av angelmamman på 02 maj 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: