Det närmar sig…

Det märks i kroppen att det är något på gång nu. Ringde till förlossningen för några timmar sedan bara för att fråga när de tycker att man bör åka in ifall man är omföderska plus att bebisen ligger i säte. Man är ju inte direkt sugen på att den kommer ut på väg in till KSS. Vi kom överens om att vänta tills det var 2 värkar på 10 minuter. Om vattnet går är det bara att åka på stört. Nu verkar det dock ha lugnat ner sig lite, så det är nog inte så stor risk att den kommer i natt. Men man ska aldrig säga aldrig… Har fortfarande vansinnigt svårt att fatta att det är en liten person där inne som snart kommer ut. Det kopplar inte riktigt. Den påminner mig dock genom att ge mig några otrevliga skrevsparkar med jämna mellanrum. Kanske ska sätta den i fotbollsskola direkt, så fort jag talat om för den att alla skrevsparkar innebär slopad veckopeng 😉

Nu har Håkan och Lukas kommit hem från en promenad. Det är inte alla 5-åringar man går ut med 20:30, och i ärlighetens namn brukar inte vi göra det heller. I dag är dock rutinerna satta ur spel. Det kommer nog bli en lång kväll, för Lukasmjukas sov som en stock när han kom hem med taxin. Han hade somnat vid 12:40 och sov tills klockan var ca 16. Det var stört omöjligt att väcka honom. Han var helt slut. Lika omöjligt lär det nog vara att få honom att somna i kväll. Å andra sidan är han ju lite nedsatt av sin urinvägsinfektion, så om vi har tur kanske han däckar på grund av det. Om vi har otur lär dock eftermiddagens paltkoma göra att han håller sig vaken till 3 eller nå’t åt det hållet. ”Passa på att vila så mycket som möjligt innan förlossningen”. Yeah, right! På vilken planet då?

~ av angelmamman på 04 maj 2011.

2 svar to “Det närmar sig…”

 1. Vad tråkigt att det inte löste sig med tjejen som va på intervjun=( Hoppas att ett under sker och att ni får in någon annan på något sätt endå.
  Varför har lucas bara 30% njurfunktion kvar? Har han haft många urinvägsinfektioner som inte har märkts eller hur kan det bli så?
  Nu blev jag genast lite orolig eftersom dom aldrig kollat något sådant på Oscar. Är det vanligt med urinvägsinfektion och dålig njurfunktion på de som har angelmans?
  Hoppas att du mår bra 🙂 STOR kram

  • Tack, jag mår bra! Nu har vi fått ett snitt-datum, så nu är det bara att vänta några dagar till. Om inte bebisen tittar ut självmant blir det snitt på onsdag. Vi får se hur det löser sig med assistent, men tyvärr ser det mörkt ut. Som du skre, vi får hoppas på ett under!

   Du behöver inte vara orolig när det gäller njurarna! Lukas njurskadan har ingenting med angelmans att göra. Han har reflux, en urinvägsmissbildning, som gör att kisset pressas upp i njurarna varje gång hans blåsa tömmer sig självt. I vanliga fall har man ”backventiler” som stänger till urinledarna varje gång man kissar, så att kisset bara kan rinna ut genom urinröret. Lukas ”ventiler” är kraftigt vidgade, och har varit det redan sedan han låg i magen. Det syntes redan på 1-a ultraljudet att något var fel, eftersom både urinblåsan och båda njurarna var fyllda av kiss. Eftersom kisset låg och tryckte upp i njurarna redan så långt innan han var född blev det bestående skador. För att spara njurarna så länge det går och för att förhindra urinvägsinfektioner tappar vi därför ut kisset med kateter var tredje timme dagtid. Läkaren som gav Lukas sin diagnos sade att han endast hade sett ett barn med angelmans och liknande urinvägsproblem under hala sin karriär, så risken är inte så stor. Dessutom hade ni säkerligen märkt det vid det här laget.

   Stor kram tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: