Dagarna går…

Ingen bebis i sikte än så länge. Eller jo… på onsdag så klart. Jag menar att den fortfarande ligger och gottar sig inne i värmen. Verkar inte ha en tanke på att vilja komma ut. Nu är det bara lite drygt två dagar kvar innan det är dags, men man kan ju inte låta bli att undra över hur länge den stannat inne om den själv fått välja.

Idag har jag och Håkan grejat i trädgården igen. Nu har vi planterat ytterligare två tomatplantor, två physalis, sex smultronplantor, dragon, chokladmynta, gräslök och citronmeliss. Dessutom har vi sått rädisor, sommarpumpa och sockermajs. Vi har även börjat fylla i jord i pallkragarna, men tyvärr köpte vi ett par säckar för lite. När det är klart ska vi så bland annat sallad och morötter. Håkan ska även ha en stor eloge för att han har tömt dammen på vatten och börjat fylla igen den. Eftersom vi har en liten kille med en helt makalös dragning till vatten funkar det inte riktigt att ha en damm i trädgården. Man vill ju inte hämta upp honom ur den så fort han leker i gräset. Nu är den i alla fall ett minne blott, så när som på ringen av kantsten och grus som fortfarande ligger kvar. Frågan är nu bara vad vi ska göra med denna del av trädgården. Avgränsningskabeln till gräsklipparen är ju nedgrävd utanför kantstenarna, så ytan där dammen går blir inte klippt ifall vi t ex sår gräs där. Det kanske får bli en sandlåda eller en rabatt. Platsen skuggas av några björkar så det kan ju faktiskt vara en rätt ok plats för Lukas att leka på. Hmmm… Får fundera lite på detta.

Lukas har varit hos mormor och morfar i helgen, och verkar ha haft en härlig helg. I kväll ringde det på dörren här hemma och när jag öppnade satt världens gladaste kille där utanför. Han vet verkligen vart han bor och även om han har haft det  bra borta är han i stort sett alltid överlycklig när han kommer hem. Borta bra men hemma bäst, helt enkelt. Han hade precis varit på kalas och var så tuff i gröna, långa shorts, en grönrutig skjorta och en häftig keps med bläckfiskar på. Cooling! Han var på ett strålande humör. Efter kvällsmaten, toabestyr och en dusch hade han lite svårt att somna och låg och sparkade i sin säng. Vi vill ju helst att han ska somna av sig självt, men i sådana lägen finns det oftast bara en sak som gäller: Film. Då varvar han oftast ner, och om vi har tur dröjer det inte länge innan han somnar. Nu sover både han och Håkan, och snart borde jag också lägga mig.

Innan jag avslutar vill jag bara rekommendera restaurangen på Elins esplanad i Skövde. Vi var inne en sväng och handlade idag (på Blomsterlandet – vart annars 😉 ). Vi hade egentligen inte tänkt äta ute, men klockan hade redan passerat vår vanliga lunchtid så vi var vrålhungriga.  Vi beställde kycklingspett med tzatziki och räfflad potatis. Så himla gott!! Vi har ätit samma sak där förut och då var det också gott, men idag var det till och med ännu bättre. Dessutom är personalen väldigt trevlig och maten var snyggt upplagd. Förra gången hade vi med oss Lukas och det var inga problem. Vi hade gott om plats för alla våra saker och det kändes inte som att vi var ivägen med Lukas rullstol. Han åt ”Amandas köttfärssås med spagetti” och tyckte att det smakade finfint. Vi lär absolut äta där igen!

Nu är det nog dags att krypa till kojs. God natt!

~ av angelmamman på 08 maj 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: