Detta är Saga!

Det känns som att det är svårt att börja detta blogginlägg. Alla ord känns för pluttiga på något sätt 🙂 Nu är hon i alla fall här, vår lilla Saga. Det blev en tjej! Jag hade det på känn hela graviditeten, men vi visste inte säkert. Det bara kändes så långt in i hjärteroten. Ändå var det helt overkligt när vi fick kika efter vad det blev för sort. Där var hon, vår lilla tös!

Kejsarsnittet gick bra, även om jag var väldigt nervös innan. Jag går inte närmre in på detaljerna i detta inlägg, men kommer nog göra det så småning om. Det var i alla fall en fin upplevelse, och det kändes härligt när man hörde det lilla skriket på andra sidan skynket. Hon hade inga problem med andningen, utan vi fick hälsa på henne i lugn och ro innan det var dags för den första undersökningen.

Vi hade redan bestämt oss för två namn innan hon tittade ut. Vi skulle bara se vilket som passade bäst, vilket som var det rätta. Konstigt nog kändes varken Alva eller Saga rätt just då. Jag var så inställd på att få en ljus liten bebis, och har förknippat namnen med detta. Vår tös var ju mörkhårig och såg ju inte alls ut som vi hade föreställt oss. Eller jo, det gjorde hon ju på sätt och vis, för hon är väldigt lik sin storebror när han var nyfödd. Frånsett hårfärgen och några andra små drag. Nu började vi i alla fall grubbla på namn igen, men hittade inget som passade bättre. I flera dagar fick hon heta Lillskruttan. I sängen intill oss på BB låg ”min lille rumpnisse”. Den familjen var också helt inställd på att det skulle bli en tjej, och hade bestämt sig för ett jättefint namn. De blev mer förvånade än oss vid förlossningen, för de fick en pojke.

Hur som helst, när vi hade varit hemma i några dagar stod Håkan vid skötbordet med Lillskruttan när han plötsligt sa: ”Det här ÄR en Saga, jag bara vet det nu”. Så nu är det bestämt, och det känns jättebra! Nu känns namnet helt rätt! Det lustiga är att en vän i nere i Skåne fick en tös samma dag som oss, och hon ska också heta Saga 🙂 Lär ju alltid komma ihåg hennes födelsedag!

Så här ser i alla fall vår lilla Saga ut.

Lukas är numera en stolt storebror, och man ser verkligen hur spännande han tycker att det är med denna lilla nya person. Han vill gärna titta på henne och skulle nog gärna vilja klämma lite på henne. Han är ju så himla stark, så vi försöker hjälpa honom att vara försiktig. Vi vill ju inte att han ska känna sig utanför, utan han får gärna klappa på henne tillsammans med oss. Vi håller i hans hand och hjälper honom, annars skulle han ta alldeles för hårt. Vi brukar även hålla fast hans händer och sätta hennes huvud mot hans kind. Det tycker han är jättemysigt. Man får bara passa sig så att han inte biter eller skriker henne i örat. Det märks att Saga har hört Lukas ända sedan hon låg i magen, för hon blir inte alls rädd när han skriker och tjoar. När Lukas blir arg har han röstresurser som inte är av denna värld. Den killen kan verkligen skrika! Saga ligger bara och tittar med stora ögon. Enda gången man ser att hon hajar till är när Lukas tappar något i golvet. Då rycker hon till, men säger inget. Cool tjej!

 Stolt och nyfiken storebror!

Man ser på hela hans hållning hur spännande han tycker att det är.

Idag är det schlagerfest på Lukas skola. Varje klass/grupp gör ett gemensamt framträdande till en låt de gillar. Jag har hört ryktas om att Lukas ska spela gitarrsolo på låten som ministrålarna ska framföra. Först var det tänkt att han bara skulle spela en liten stund, men han vill verkligen inte släppa gitarren efteråt så han får spela från solopartiet ända fram tills låten är slut. Det är så roligt att de hittar på så mycket kul med träningsskolans elever, och de försöker verkligen hitta saker som är unika och speciella för varje enskild elev. Som med Lukas och gitarren. Det finns nog nästan ingen på hela träningsskolan som är så tokig i gitarrer som vår gosse. Då känns det så roligt att de låter honom få spela solo idag. Personalen ser verkligen inga hinder. Inte konstigt att ungarna trivs! Personalen med för den delen. Jag tror att den som har jobbat där kortast av fröknarna har varit där i 6-7 år. Vilken trygghet för ungarna!

Nu ska jag gå och gosa med min lilla Saga!

~ av angelmamman på 19 maj 2011.

2 svar to “Detta är Saga!”

  1. Åh, jag blir alldeles tårögd! Vad fint ni har det men lilla nya familjemedlemmen! Hon ser bedårande ut och Lukas synnerligen stolt. Gitarr är en hang-up här också, men igår rockade han lite väl fett och bröt av handen på fina ukulelen… Kanske finns i gummi också?

    • Ja, Saga är allt en liten goding! Lukas vill väldigt gärna klappa på henne, men man får se till att han inte smäller till henne i fontanellen. Det ska bli skönt när hon blir lite större och inte är så himla ömtålig som hon är nu. Hon kommer nog behöva lära sig att försvara sig. Ja, gummiukulele hade allt varit något! Lukas har mer eller mindre ätit upp en ukulele och masakrerat minst två plus två elpianon. Vi köpte ett storpack ukulele på jam.se så att man alltid har minst en på lager.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: