”Vad tomt det är utan Lukas!”

utbrast svärfar efter ett tag. Håkans föräldrar har kommit hit på besök för att få träffa Saga. Självklart hade de velat träffa Lukas också, men de missar tyvärr honom denna gången eftersom han är på korttids. Jo, det är allt tomt när inte vårt lille busunge är hemma. När han åkte hemifrån i går morses var han otålig och började bli irriterad när han väntade på taxin. Då lade jag Sagas hjässa mot hans kind. Genast blev storebror lugn och nöjd. Den sura minen försvann på direkten. Syskonkärlek!

Just nu ligger Saga gosetroll och sover i kärran. Hon var vaken jättemycket i natt, så nu tycker hon nog att det är dags att softa lite så hon orkar en natt till. Hon piggnar alltid till när det är dags att gå och lägga sig, men det är väl inte något ovanligt. I natt låg hon och tittade på mig hela tiden med en fast och utforskande blick. När jag slumrade till började hon knorra lite. För lite uppmärksamhet… Annars är hon väldigt lugn av sig (peppar, peppar) och det är inte många tårar på en dag. När hon börjar bli hungrig får hon en envis hicka eller också gnyr hon som en liten hundvalp. Sötnos! Mest kinkig blir hon när hon har gas i magen, men vem blir inte det? I går blev hon riktigt arg på oss. Hon fick bada för första gången här hemma och då njöt hon i fulla drag. Hon låg helt avslappnad i Håkans grepp, tittade lugnt på oss och mådde hur gott helst. När det var dags att gå upp blev hon så himla arg och ledsen. Fy, vad vi var dumma! Det märks att hon är Lukas lillasyster 😉 Han är ju ett riktigt vattendjur, närmare bestämt en delfin. Saga är från och med nu vår lilla sjöjungfru.

Idag har vår trädgård, eller snarare uterummet,  fått ett nytt tillskott i form av ett fikonträd. Jag fick det i present av Håkans föräldrar. Trädet kommer att få stå inne i en kruka tills vidare. Tydligen kan det bli två meter högt, så tids nog blir det nog utflyttat, förutsatt att det gillar vårt klimat. För övrigt har jag bytt blompinnar i våra physalis-plantor. De gamla pinnarna såg mest ut som tandpetare, eftersom plantorna har vuxit som bara den. Snart, om bara en liten stund, ska vi så i våra pallkragar. Vi hade tänkt göra det för några dagar sedan, men det kom lite i mellan… I går planterade jag om vår sockermajs, sommarpumpan och rädisorna. Det är rätt avkopplande att pyssla med plantorna. Synd bara att kroppen inte låter mig jobba som jag vill. Jag måste hela tiden tänka mig för hur mycket jag lyfter och hur jag rör mig. Men, men… även om kroppen tycker att det är lite jobbigt efter kejsarsnittet var det ju för en god sak. Vi fick ju vår lilla Saga, och allt gick ju bra! Hon låg för övrigt i vagnen och hejade på när jag grejade med plantorna. Hon kanske inte var världens mest högljudda hejarklack, eftersom hon stensov, men att se hur gott honmådde ute i friska luften gav verkligen den trötta mamman energi.

Nej, nu är det dags att ta i tu med pallkragarna, eller som Håkan säger: Kragballarna. När vi är klara med det ska vi tända grillen ute på altanen. Det vankas tydligen grillspett 🙂

Trevlig helg!

~ av angelmamman på 21 maj 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: