Så skönt när det går bra!!!

Provtagning brukar inte höra till Lukas favoritsysselsättningar. Det brukar ofta bli många tårar, trots lugnande medel. Speciellt om det strular så att kärlen spricker och det inte går att få ut mer än någon ynka droppe blod trots 5-6 försök. Då har ofta det lugnande medlet hunnit går ur kroppen så pass mycket att lull-lull-känslan försvunnit och blivit ersatt av skräck och smärta. Så brukar det vara, men inte idag 🙂 Han var superduktig (det är han i o f s alltid, oavsett hur provtagningen går) och allt flöt på, på bästa tänkbara sätt. Det behövdes bara ett stick och det gick att få ut blod till alla rör, plus några i reserv. Lukas grät inte en enda tår, utan kämpade på trots att man märkte att han egentligen inte var så förtjust i situationen. Min hjälte! Det är så skönt när provtagningen går bra! När det strular och han blir helt hysterisk känner man sig helt dränerad på energi, men det slapp vi alltså idag. Härligt! Efter provtagningen tog vi blodtrycket på honom. Det brukar vara helt lönlöst eftersom Lukas är så himla sprallig. Läkaren brukar alltid vilja ha tre godkända resultat, men brukar få finna sig i att det aldrig lyckas. Inte ens med ett. Helt otroligt nog lyckades vi med alla försök idag. Alla tre! Lukas satt så nöjd och glad och väntade medans manschetten stramade åt runt armen på honom. Vi var lika förvånade både sköterskan och jag. Det har ALDRIG hänt förut att det har lyckats, i alla fall inte så många gånger på raken. Vi lyckades även både väga och mäta honom. Han vägde 22kg och var 113cm lång. Stora killen!

Vi hade hjälp av Lukas och Sagas mormor och morfar på sjukhuset idag, och det var toppen. Tack, ni är guld värda! Även om jag hade fått lyfta Lukas själv hade jag aldrig klarat båda barnen själv idag. Inte lätt att trösta Saga och hålla fast Lukas samtidigt. För att inte tala om att manövrera rullstol och barnvagn. Saga vill INTE sitta i selen än. Dessutom skulle hon komma för nära Lukas då, och han är alldeles för hårdhänt mot henne. Tur att man har föräldrar som hjälper till när det behövs extra händer.

När vi  var klara på sjukhuset åkte vi en sväng till Aspö gård. Det var riktigt fint där! Vi tänkte fika där, men tyvärr tog inte cafét kort så vi vuxna fick klara oss utan. Själv hade jag glömt plånboken hemma och pappas ekade tomt. Min mamma hade som tur var 20kr i plånboken idag, och det räckte till en glass till Lukas. Det var tur, för Lukas hade tröttnat på precis ALLT och var jätteledsen. Han hade haft en händelserik dag, så energin tog slut och blodsockret hade hamnat vid fotknölarna. Glassen gjorde dock susen och efter den slank det även ner en banan och två bullar, som jag varit förutseende och packat med hemifrån. Tur att Sagas mat alltid är ”medpackad”. Skötväskan var alldelses överfull med blöjor och kläder till två barn, så ersättning och nappflaska hade inte fått plats.

Idag är Saga tre veckor gammal. Det ”firade” vi med vägning på BVC. Idag vägde hon 4370g och var 54cm lång. Vad hon växer! Dessutom märker man verkligen hur fort hon utvecklas om man jämför med Lukas. Hon är mycket stadigare än Lukas var i samma ålder, och dessutom följer hon ljud med blicken och spretar med fingrarna. Förutsatt att hon inte ruvar på några hemligheter som inte har visat sig än, kommer det nog bli en spännande resa att följa hennes utveckling. Lukas utveckling är också väldigt spännande, för man blir helt varm när han gör nya framsteg. När det gäller honom kan man ju inte ta något för givet, så man gläds oerhört med varje ny sak han lär sig. Vilka fina och fantastiska barn jag har! Dessutom har de en fantastisk pappa. Han har haft prov i skolan idag. De är 18 elever i klassen, men bara 6 blev godkända på provet. Håkan var en av de 6! Bravo!

~ av angelmamman på 01 juni 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: