Ett tag sedan…

Nu var det ett tag sedan jag skrev några rader. Vad har hänt sen sist? En snabb sammanfattning är att det växer så det knakar på många håll. Saga har gått upp till 4600g och vuxit några millimeter både på längden och i huvudomfång. Vissa av hennes första kläder är redan för små. Ja, det händer verkligen grejer! Hon börjar få lite mer kontroll över det där tunga huvudet och tittar stort på allt som händer runt omkring. Tänk att hon redan är över en månad gammal!

Våra pantor växer och frodas också. Nu har det börjat hända grejer både i pallkragen med morötter och palsternackor. Salladen har kommit upp och potatisen är på gång. Den potatisen vi satte i hink kan vi nog ta upp till midsommar. Löken växer, ärtorna likaså och jag har provsmakat den första rädisan. Nu väntar vi på att de gröna tomaterna ska bli röda, att chilin ska skifta från grönt till gult och vi blir överlyckliga för varje röd jordgubbe som vi kan plocka på våra ampeljordgubbsplantor. De vanliga jordgubbarna dröjer lite till, så även smultronen. Physalisen har blivit buskigare nu när vi har klippt ner dem lite, men än så länge dröjer det tills vi kan skörda frukten. Vi har mer saker i landen än det jag räknar upp nu, och allt verkar må bra. Det enda som inte har kommit upp (än?) är purjolöken. Det återstå att se ifall den har grott. Ett annat glädjeämne i trädgården är att hortensiorna faktiskt INTE har dött. Vi planterade ut dem för tidigt och de frös när det blev så där kallt igen. Över en natt förvandlades de vackra små buskarna till bruna, apfula lik. Vi har låtit dem stå kvar och nu har det faktiskt kommit nya blad igen. Härligt! Dessutom har jag gett vår väldigt risiga och tidigare halvdöda rhododendron en ansiktslyftning. Jag gick hårt fram med sekatören, och efter lite slit blev det riktigt bra. I alla fall mycket bättre.

Lukas har också vuxit en himla massa! Han har alltid varit min lille kille, men sedan Saga kom känns det helt annorlunda när man tar i honom. Nu är han ju enorm 🙂 ! Det är som att jag och min kropp helt plötsligt har förstått hur stor han faktiskt är nu när vi har något att jämföra med. Stor och stark, men ändå så mjuk och go. Och kramig! För några kvällar sedan hade han väldigt svårt att somna. När han legat och tittat på film en lång stund gick jag och lade mig hos honom en stund. Då kröp han nära intill mig, lade sig halvt över mig och kramades. Sedan tittade han på mig en stund och kramades om och om igen. Så mysigt! Jag passade på att gå där ifrån när han började intresserade sig mer för mitt hår. Skönt när man hinner bryta det i tid, så det inte övergår i en slags ”luggnings-hysteri”. Då är det så lätt att det rinner över för honom. För övrigt har han skolavslutning på torsdag, och efter den räknas han som förskolebarn. Helt otroligt att han redan fyller 6 år till jul. Stora killen! Detta innebär att vi från och med nästa vecka slipper ringa och boka färdtjänst till och från skolan. Hurra!!!!

Håkan har också vuxit en del på sista tiden, skulle man kunna säga. Han har äntligen gått klart sin fritidsledarutbildning. Så skönt att han slipper pendla till Vara i fortsättningen. Kommunikationerna mellan Stenstorp och Vara har varit usla, så därför har de senaste två åren blivit onödigt långa. Han har åkt 7:15 på morgonen och även fast han har slutat 15:45 har han inte varit hemma för än tidigast 17:45. Men som sagt: Det är över!!! Dessutom lyckades han väldigt bra på provet i testledarutbildningen. Det var bara 6 av de 18 i klassen som blev godkända. Håkan var en av de 6, så jag är väldigt stolt över honom! Skönt för honom att känna att han lyckats!

Lukas lekutbud har också vuxit. Han har fått en enorm ”lek-bassäng” av tygklädd skummgummi av mina föräldrars fd. grannar. De håller på att flytta och har inte plats för den i sitt nya hus. Vänliga som de är skänkte de den till Lukas. Helt fantastiskt! Nu kan han leka och tumla runt i den även när han krampar. Idag har han fått inviga den och vilken glädje det var att få se Lukas så lycklig. Jag hade hällt i alla hans plastbollar i den, och Lukas studsade runt samtidigt som han fnittrade och tjoade om vartannat. Så härligt! Nu ska vi skaffa fler bollar, för de typ 300 bollar han har haft i sin gamla uppblåsbara barnpool förslog inte för 5 öre i denna mjuka lekhage, stor som en dubbelsäng.  

Nu ska jag försöka få Saga i säng. Hon har varit väldigt ledsen i kväll, men sover just nu lugnt i BabyBjörnen. Inte lätt att vara liten och ha så mycket gas i magen. Hoppas hon fortsätter att sova i sängen!!!!

God natt!

~ av angelmamman på 14 juni 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: