Har faktiskt varit lite duktig

Eftersom denna sommaren har varit helt kass har jag blivit rätt ”försoffad”. Jag har inte gjort många knop sedan Håkan och Lukas åkte till KSS. Jag och lilltjejen har varit och hälsat på dem ungefär varannan dag, men frånsett det har det varit rätt slött här hemma. Det är som att luften går ur en… Det är inget som känns speciellt lockande när det enda man funderar över är Lukas ep. Jag kollar på TV, sitter vid datorn, tar mig en lov till kylskåpet, vattnar lite och tvättar. I övrigt händer det inte så mycket. Självklart gosar jag massor med Saga och njuter av att få tillbringa en massa tid med henne. Jag förundras över hur fort hon utvecklas, men det är tråkigt att inte kunna dela det med Håkan direkt när det händer. Visst, så här är det ju när den ene föräldern jobbar, och om det hade varit orsaken i vårt fall hade det ju bara varit att gilla läget. Tyvärr är det ju som bekant inte så för oss. Nu är det ju epilepsin som förstör, och som ställer till sattyg för både Lukas och oss. Epilepsin från helvetet!

Idag har jag i alla fall varit duktig och släpat mig själv och Saga runt motionsspåret här i Stenstorp. Det var rätt backigt, men samtidigt skönt att röra lite på fläsket. Sedan många år har jag har ett hjärta som trilskas när jag försöker motionera, så tyvärr kan jag inte röra på mig så mycket som jag skulle vilja. Promenader får duga så länge. Det finns dock glada nyheter: Jag är faktiskt nere på den lägsta kortisondosen jag någonsin haft sedan jag blev sjuk, så vem vet, efter att ha ätit kortison i snart 8½ år kanske jag snart kan bli fri. Hoppas det!!! Jag lär nog alltid få ta det försiktigt med motionen, men lite bättre kondition skulle inte skada.

 I våras fick jag och Håkan för oss att vi skulle börja odla lite. Ja, jag har skrivit om det tidigare här på bloggen. Ingen av oss har någonsin haft gröna fingrar, utan de har snarare varit svarta. Nu verkar det dock som om de faktiskt har börjat skifta lite åt grönt, och idag var jag ute i trädgården och hämtade både tomat, morötter, potatis, lök och sommarpumpa. Potatisen kokade jag, och resten av grönsakerna fräste jag upp i stekpannan med lite salt, peppar och örtsalt med vitlök. Så gott! Det känns verkligen lyxigt att bara kunna hoppa i sandalerna, gå ut på baksidan och vips: Fem minuter senare har man nyplockade grönsaker som puttrar och fräser på spisen. Färskare än så blir det inte!

Dagens skörd!

 

I potatislandet gömde sig den här smått perversa potatisen 😉

 

Till känsliga läsare: Som tur är finns det ju alltid två sidor av samma mynt…

 

Nu sover Saga *peppar, peppar* så jag funderar på att chocka världen genom att plocka fram symaskinen. Det är väl bäst att surfa lite till på duktighets-vågen innan den vänder tillbaka ut till havs igen.

~ av angelmamman på 08 augusti 2011.

Ett svar to “Har faktiskt varit lite duktig”

  1. Ett potatiskonstverk, hjärta kanske

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: