Äntligen!

I morgon kommer Lukas, pappa Håkan och sängen hem igen! Permission är väl egentligen det rätta ordet, eftersom Lukas fortfarande inte är bra, men vi tänker inte åka tillbaka. Nu har han fått ökad dos av Absenor och är supertrött, samtidigt som han börjar bli väldigt frustrerad och irriterad. Tröttheten borde ha avtagit tills på onsdag och innan dess är det bara observation som gäller. Det gör vi lika bra hemma, eftersom de tydligen inte verkar klara av det på sjukhuset. Igår och idag skulle de ha räknat kramper på Lukas. Gjorde de det? Jag behöver väl inte ens skriva svaret, för ni anar säkert vad jag skulle ha skrivit… Håkan skällde ut personalen idag och sade att det var helt bedrövligt att de inte ens klarar av en sådan enkel grej. Efter det var de tydligen VÄLDIGT tillmötesgående och undrade om han och Lukas behövde något.

Läkaren fick sig också en släng av sleven idag. Hon frågade hur de skulle göra med sängen. ”Behöver Lukas verkligen ha den i helgen?” . Håkan svarade med en mycket berättigad fråga: ”Är du inte riktigt klok? Det är ju klart att han behöver sängen. Hur ska han annars kunna sova”. Hon kanske trodde att vi har hela förrådet fullt av sängar. Varför skulle vi ha bråkat så när det gäller sängproblemet ifall det inte behövdes. Säger som jag har sagt många gånger förr: NÖTTER!!!

Det ska hur som helst bli väldigt skönt att få hem mina killar igen! Vi får väl se hur det blir med ep-n efter helgen. Han är fortfarande ganska krampig, men de kan ju inte göra något speciellt åt det än så länge. Först måste absenorkoncentrationen bli hög nog för att de ska kunna avgöra ifall det hjälper, eller om de måste testa något annat. Jag och Håkan tror fortfarande inte att Lukas kommer bli krampfri av denna medicinen, utan ser detta mer som en chans för läkarna att äntligen inse att det är fel medicin för honom. Skulle det visa sig att medicinen mot all förmodan hjälper skulle vi såklart bli jätteglada. En aning förvånade, men glada.

Idag har jag varit på 1000-milaservice hos min kardiolog. Proverna såg bra ut, så det är bara att fortsätta att försöka fasa ut kortisonet. Jag sköter nedtrappningen själv, och han tyckte att min metod verkade bra. Från att ha ätit kortisonet varje dag gick jag över till att ta det varannan dag. Nu, några veckor senare tar jag det var tredje dag. Om ett par veckor kan jag kanske glesa ut det ytterligare en dag. Tillslut hoppas jag kunna strypa det helt. Om inget oförutsett händer ska jag ta prover igen om ett halvår och komma på återbesök om ett år. ”Hoppas jag slipper se dig innan dess!” sade jag till herr doktorn innan jag gick. Ute i väntrummet väntade Saga och min mamma. Det var snällt att jag fick lite barnpassning under EKG-t och läkarbesöket. Inte lätt att få till fina kurvor på EKG-t och ett bra blodtryck med en ledsen bebis på armen. Tack mamma, det var snällt att du kom! Vad skulle jag göra utan dig och pappa när det krisar? Ni är ovärderliga och jag älskar er! Hoppas att ni vet det även om jag kanske inte säger det så ofta. 

Idag fyller vår stora lilla tjej 3 månader! Vad fort tiden går! Hur firar man då en tremånadersbebis? Jo, direkt efter mitt läkarbesök åkte vi till BVC där vi mätte och vägde henne. Sedan fick hon en vaccinspruta i varje ben… Saga tyckte inte alls det var kul, men hon lugnade sig förvånansvärt snabbt. Hon var lite gnällig och ledsen under eftermiddagen, och har sovit väldigt mycket. Trots detta har hon i alla fall orkat ”snacka” lite med mig. Hon är helt oemotståndlig när hon smilar och babblar! Det kommer fler och fler sorters ljud och hon börjar även testa röststyrkan. Snart babblar hon väl lika mycket som jag 😉   

~ av angelmamman på 11 augusti 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: