Hello and goodbye.

I morses åkte Lukas iväg till korttids. Han ska vara där tills i morgon. Det kanske låter grymt att vi har skickat iväg honom, med tanke på att han kom hem från sjukhuset i går. Vi är dock av en annan åsikt. Lukas älskar att vara på korttids, så vi tror att det kommer göra honom gott att få busa lite med kompisarna igen. Dessutom skulle de åka och bada idag :-).  Hoppas verkligen att han kunde följa med och ta sig ett dopp. Risken är dock stor att han stensomnade på förmiddagen. Idag var han i alla fall feberfri, så troligtvis var gårdagens feber (39 grader) bara en reaktion på medicinen eller på att han fick komma hem. Angelman-personer kan tydligen ha lite strul med teperatur-regleringe. För säkerhets skull ringde vi ändå till sjukhuset, eftersom det stod i Patient-FASS att man skulle kontakta läkare vid plötslig feber när man använder absenor. Vi brukar inte göra det annars, men nu är han ju uppe på monsternivåer så vi ville inte chansa. Vi fick prata med en sköterska som svarade: ”Det står inget här på datorn om feber som biverkning när det gäller absenor”. Nähä… inte nog med att vi inte vet vårt barns bästa, vi kan tydligen inte läsa heller. Jag säger då det…. Säg det tillsammans med mig , är ni snälla:

NÖTTER!!!

Lukas säng kom hem med taxi igår. Håkan var med när beställningen fylldes i, och de skrev att det behövdes två personer för att köra in sängen i huset. Vi ska ju inte behöva lyfta ett finger för att flytta sängen, mer än att öppna ytterdörren när de plingar på och se till att det är fritt på golvet så de kommer fram. När taxin kom klev det ut en kvinna och …. trumvirvel, tack …. hemlige Mållgan, osynlige mannen eller vad man nu vill kalla hennes obefintliga sällskap. Håkan fick alltså hjälpa till att lyfta ut sängen ur bussen och sedan lyfta så att den kom upp på rampen. Han och jag fick dessutom lyfta av och hänga tillbaka Lukas sovrumsdörr. Visst hade vi kunnat vägra och säga att hon minsann fick ringa efter en kollega, men vi hade en trött kille som gärna ville gå och lägga sig. I det här fallet är det nog Samåk som är boven i dramat, men eftersom det är sjukhuset som har gjort beställningen är det också de som ska ringa till Samåk och klaga. Jag försökte få tag på den vikarierande avdelningschefen på eftermiddagen igår, men hennes vikariat tog passande nog slut kl 12. Lukas kom hem 14:30… Gissa om den ordinarie chefen kommer få ett hårt och svavelosande välkomnande på måndag. Vi ska in med Lukas på återbesök då, och vi har all tid i världen…

Håkan passade också på att ta sig en tur i helgen. Han har åkt till Stockholm tillsammans med sin bror, men kommer hem i morgon eftermiddag. Håkan har verkligen slitit de senaste veckorna så han behöver också få roa sig lite. 

Nu ska jag väcka Saga för vi ska åka in till Skövde och köpa en hoppgunga. Hon är stark som en björn, så vi tror nog att hon skulle tycka att det vore kul att se världen från en annan vinkel. Hon vill ju redan gärna sitta upp i kärran, så det känns som om det här kan bli kul för henne. Hon kan inte sitta upp utan stöd själv, men det är nog bara en tidsfråga. Första gången hon satt upp i kärran gick vi bort till affären. Hon rörde inte en min utan stirrade med vidöppna ögon. Väl inne på ICA pratade jag med henne, men hon bara tittade stort. ”Men, gumman” sa jag, ”du verkar ju vara jättetrött!”. Sedan fällde jag ner ryggstödet, och i samma sekund som det var helt plant sov vår lilla skrutta som en stock. Hon tyckte väl att det var så spännande att titta på allt runt omkring att hon inte ville blunda., för då kan man ju missa något. Sötis 🙂 !

Provsitter kärran inför promenaden.

 

~ av angelmamman på 13 augusti 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: